Zembla reportage over “gematigde” Deense moskeeën

Hierbij een ontluisterende undercover-documentaire bij het Nederlandse Zembla over de zogezegd “gematigde” moskeeën in Denemarken. Een vrouw krijgt keer op keer te horen dat ze nooit seks mag weigeren van haar man (verkrachting binnen huwelijk is dus OK), en dat ze moet begrijpen dat hij haar af en toe slaat en dat hij eventueel een extra vrouw zou nemen (toch begrijpelijk als ze de seks weigert waar haar man recht op heeft?). Wat ze zeker NOOIT mag doen, zo drukken de imams en islamitische consulenten haar op het hart, is naar de politie stappen voor huiselijk geweld, want de Deense “kufr” (ongelovigen) zijn niet islamitisch, en moslims mogen eigenlijk geen deel uitmaken van de Deense samenleving. En oh ja, overspelige vrouwen verdienen eigenlijk de steniging, maar dat wordt voorlopig niet toegepast.
Vergelijk dit met de hypocriete en huichelachtige uitspraken van de woordvoerders van dezelfde moskeeën over “integratie” en “respect voor de Deense wetten”.
Dit zijn de grootste moskeeën in Aarhus en Kopenhagen, die officieel bekend staan als “gematigd”. En bij alle acht horen we gelijkaardige verwerpelijke praat. De werkelijkheid is bij deze nogmaals betrapt op een schandalige uitspatting van “islamofobie”. Misschien eens aanklagen bij het CGKR? Op een of andere manier kan je al op voorhand voorspellen welke mensen nooit of te nimmer enige aandacht zullen besteden aan dit soort reportages. Stel je voor dat priesters in katholieke Kerken verkrachting en kindermishandeling zouden goedkeuren! Over dit soort verlammende “politieke correctheid” over de islam ging mijn recente essay in Zeno dus.