Boek naar de drukker! Eerste hulp bij pandemie. Van Achterafklap tot Zwarte Zwaan

  • Blog

Mijn boek met Joël De Ceulaer is vertrokken naar de drukker! Eerste hulp bij pandemie. Van Achterafklap tot Zwarte Zwaan. We hebben er hard aan gezwoegd de afgelopen weken, maar het is altijd een opluchting om een manuscript eindelijk te kunnen loslaten, na eindeloze revisies en correctierondes. De pandemie is natuurlijk nog volop bezig, en het was niet makkelijk om dit verraderlijke en steeds muterende virus bij te benen.

Wat mag u verwachten? Hier de aankondiging die we schreven voor Lannoo:

“Weet u nog, dat zorgeloze jaar 2019, toen we volop knuffelden, dansten, zongen, lachten en tafelden? Tot een dodelijk virus ons overrompelde en niets nog was als voorheen. Sindsdien beseffen we opnieuw: we leven in een grillige wereld, waarin zeldzame gebeurtenissen alles overhoop kunnen gooien.

Hoe moeten we zulke rampspoed in de toekomst vermijden? Welke cruciale vergissingen en denkfouten maakten onze overheden? En zal deze crisis de wereld veranderen?

In dit even leerzame als vermakelijke lexicon – van Achterafklap tot Zwarte Zwaan – vertellen filosoof Maarten Boudry en journalist Joël De Ceulaer alles wat u moet weten over onzekerheid, overmoed, paniek, complotdenken,  nevenschade, olifantenpoeder en argeloze kerstkalkoenen. En natuurlijk ook over de kracht van wetenschap om onvoorziene gevaren te bedwingen.”

En als smaakmaker, hierbij alvast twee aanbevelingen van eminente deskundigen die op de kaft zullen prijken (naast nog drie andere). Begin februari in de winkel, nu al online te bestellen!

‘Schitterend. De auteurs tonen op een wetenschappelijke, boeiende en zeer begrijpelijke manier aan wat de pandemie betekent en welke lessen we kunnen trekken. Lees, leer en geniet.’
Prof. dr. Marleen Temmerman hoogleraar gynaecologie Aga Khan University (Kenia) en UGent, tot 2015 departementshoofd bij de Wereldgezondheidsorganisatie

Een fantastisch boek: bijzonder accuraat, begrijpbaar en toch intellectueel diepgaand.’
Prof. dr. Hans-Willem Snoeck hoogleraar immunologie Columbia University (New York)